Ostavite svoju mail adresu i budite u toku sa budućim WebDan dešavanjima

WebDan / 05/05/2015

Kako doći u Bor i gde pronaći smeštaj za WebDan 2015

Za sve one koji dolaze u Bor na WebDan 2015 spremili smo korisne informacije o tome kako doći do Bora, gde pronaći smeštaj i šta videti u ovom gradu i okolini.

Konferencija će biti održana u velikoj sali Doma kulture koja je IT zajednici poznata kao mesto održavanja Blog Opena 2008. Zgradu Doma kulture ćete lako pronaći – naime, prepoznaćete je po čeličnoj ptici feniks koja se vrti na krovu ove zgrade. Nije šala, ozbiljni smo za feniksa.

Dom kulture Bor

Foto: Miloš Milisavljević, zgrada Doma kulture u Boru

Kako doći do Bora

Ako na WebDan putujete iz pravca Beograda, najbolja varijanta je vožnja auto-putem do Paraćina, tu se isključite sa auto-puta, a potom nastavite magistralnim putem prema Boljevcu i Boru. Iz pravca Niša, preporučujemo vam put preko Knjaževca i Zaječara.

Kako do Bora

Na ulasku u Bor, prolazite kružni tok sa statuom rudara i idete ulicom Zeleni bulevar i Moše Pijade do Doma kulture (slika ispod). Usput ćete videti i čuveni damper kamion. Ispred Doma kulture nalazi se veliki parking.

Mapa Bora centar

Za one koji dolaze autobusom, red vožnje BorTravela izgleda ovako:

Iz Beograda za Bor: Polasci su u 9.15h i 14.15h (samo radnim danima), zatim u 12.30h, 16.30h i 19.30h (svakodnevno).
Iz Bora za Beograd: Polasci su u 4.00h i 6.15h (samo radnim danima), zatim u 4.35h, 8.45h i 14.30h (svakodnevno).

Iz Niša za Bor: Polazak u 18.00h (svakodnevno).
Iz Bora za Niš: Polazak u 5.00h (svakodnevno).

Smeštaj

Za smeštaj tokom WebDan konferencije preporučujemo vam hotel Albo, koji se nalazi na samom ulazu u Bor. Hotel je udaljen svega 2 km od Doma kulture gde će biti održana predavanja. Zbog velikog interesovanja i česte prebukiranosti hotela, bilo bi dobro da što pre rezervišete smeštaj. Hotel Albo nalazi se na 200m od prvog autobuskog stajališta po ulazu u Bor (stajalište Četvrti kilometar).

Hotel Albo

Od ostalog smeštaja u samom Boru, u ulici Zeleni bulevar, pored damper kamiona nalazi se konačište Kristal (tel. 030/456-446).

Ako želite smeštaj u okolini Bora, na 7 km od grada nalazi se Brestovačka banja a smeštaj možete pronaći u RTB Klubu ili Srpskoj kruni (tel. 030/477-078).

Nešto dalje, na 15 km od Bora nalazi se Borsko jezero. Od smeštajnih kapaciteta dostupni su vam hotel Jezero i hostel Vertigo City (tel. 030/482-500).

Bonus

Kad ste već u Boru, zgodno je videti i neku od Top 10 turističkih atrakcija u Boru i okolini, a tu je i sajt Turističke organizacije Bor za dodatne informacije. Nešto od navedenih atrakcija ćete svakako videti, jer ćemo goste koji budu došli iz drugih gradova voditi u nedelju 17. maja u obilazak Lazareve pećine. Obilazak će biti organizovan u prepodnevnim časovima posebnim WebDan autobusom.

Podeli sa prijateljima