Ostavite svoju mail adresu i budite u toku sa budućim WebDan dešavanjima

WebDan / 30/01/2017

Najava IT dešavanja u Boru tokom 2017. godine

Kao što smo već najavili, od 12-14. maja će u Zaječaru i Boru biti održana peta WebDan konferencija. Ove godine očekujte kvalitetan program sa nekoliko inostranih predavača. I samu WebDan organizaciju podigli smo na viši nivo – WebDan je postao Udruženje građana. O aktivnostima Udruženja i članstvu u njemu, bićete obavešteni u narednom periodu.

WebDan 2017

Što se tiče ostalih IT dešavanja u Boru, u periodu od februara do juna 2017. biće realizovan program “IT preduzetništvo u Boru”, koji će se sastojati od besplatnih IT obuka i mentorstva. Uz programiranje, grafički dizajn i web marketing, polaznici će proći i obuku iz preduzetništva, IT prava i knjigovodstva.

Za ove obuke prijavilo se već više od 120 ljudi. Prijave traju do 5. februara 2017, a nakon toga će biti izvršena selekcija polaznika. Prve obuke počeće u drugoj polovini februara, iz programiranja.

IT obuke i IT centar u Boru

Detalj sa predstavljanja projekata IT obuke i IT centar. / Foto: Bor030.net

Paralelno sa obukama, četiri borske organizacije (Bor030, Bitno, OKC i WebDan) radiće na opremanju IT centra. Ideja je da se taj centar koristi kao coworking prostor i da se u njemu održavaju edukativni programi. Osim radnim prostorom, biće opremljen i salom za sastanke, kuhinjom i toaletom.

Od IT centra očekujemo da bude i preduzetnički inkubator, da se u njemu otvaraju firme koje će zapošljavati mlade Borane. Mesečna članarina za korišćenje IT centra biće prilagođena uslovima u Boru. Pokretanje IT centra očekuje se na jesen 2017. godine.

Podeli sa prijateljima