Ostavite svoju mail adresu i budite u toku sa budućim WebDan dešavanjima

WebDan / 12/06/2017

Otvoren prvi IT centar u Boru

Prvi IT centar u istočnoj Srbiji otvoren je u Boru, u saradnji četiri organizacije: Udruženja WebDan, Borske internet organizacije Bitno, Obrazovno kreativnog centra i Udruženja građana Web tim Bor030. Smešten je u prizemlju Osnovne škole Branko Radičević, a ulaz se nalazi sa bočne strane, pored sportskih terena.

Otvaranje IT centra

Otvaranje IT centra

Nakon pet uspešno organizovanih konferencija WebDan, kao i jedne WebDan škole, sa saradnicima smo organizovali još jedan projekat koji je od izuzetne važnosti za razvoj IT scene u Boru.

IT centar zamišljen je kao coworking prostor, u kome će moći da radi dvadesetak ljudi. Namenjen je kako pojedincima, tako i firmama koje se bave IT poslovima. Onima koji rade od kuće pružiće mogućnost da prošire mrežu svojih kontakata, a pre svega, svojevrsnu poslovnu atmosferu, koja im nedostaje kod kuće.

Otvaranje IT centra

Otvaranje IT centra

Ovaj coworking prostor zauzima oko 140 metara kvadratnih, a sastoji se od sale za sastanke, kao i radnog prostora koji se lako transformiše u prostor za predavanja.

Centar je zvanično otvoren 7. juna, a celokupan projekat podržalo je i finansiralo Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija. Otvaranju su prisustvovali i predstavnici kompanije Rakita, koja je već prepoznala značaj edukacije u IT oblasti podržavajući nekoliko obuka za one koji žele da se bave ovim poslovima.

Otvaranje IT centra

Otvaranje IT centra

Konkurs za prijem prvih stanara biće raspisan uskoro, a tada će biti poznata i cena za korišćenje prostora. U ponudi će biti nekoliko paketa koji će podrazumevati kako mesečno, tako i dnevno korišćenje IT centra.

Osim radnog mesta – stola i stolice, korisnici će imati na raspolaganju i internet konekciju, kao i pristup predavanjima i radionicama koje će tamo biti organizovane.

Podeli sa prijateljima