Ostavite svoju mail adresu i budite u toku sa budućim WebDan dešavanjima

WebDan / 28/01/2017

Utisci sa WebDan škole: Jelena Pušica, srednjoškolka u svetu IT-ja

Prenosimo vam utiske Jelene Pušice, jedne od učesnica WebDan škole, serije predavanja koju smo realizovali tokom 2016. godine. Kako je Jelena, kao učenica srednje škole, doživela svoj prvi dodir sa svetom IT industrije i kako je to uticalo na njene dalje odluke.

WebDan škola 2016

WebDan škola 2016

Na samom početku 2016. godine, verovala sam da će ta godina biti godina kada će se desiti nešto značajno u mom životu. I bila sam u pravu.

U stvari, desilo se toliko toga i lepog i ružnog da i sama ne mogu da verujem. Ostaviću neprijatne trenutke sa strane, i pričati o lepim trenucima, jer oni su tu da mi ostanu u sećanju i pokažu koliko život može biti lep. Iako sam tek treća godina srednje škole, neprekidno razmišljam čime bih se bavila u životu i da li bi me taj posao činio srećnom.

Još kao malu su me interesovali kompjuteri. Volela sam da crtam u Paintu i „čeprkam“ po kompjuteru pokušavajući da otkrijem sve mogućnosti koje je on mogao da mi pruži. Nekada je to bilo uspešno, a nekada… Znate i sami: šta malo dete zna šta je kompjuter?

Kako sam odrastala ljubav prema kompjuterima je postajala sve veća i ideja o karijeri u IT vodama počela je da deluje sve primamljivije. Bilo mi je žao što kod nas ne postoji neka radionica ili neki događaj koji je vezan za IT koji će omogućiti da se znanje proširi i da se steknu nova poznanstva.

U stvari, on je postojao, samo je trebalo bolje istražiti.

A onda je došao 15. septembar. Dan koji je promenio moj pogled na svet. Predavanjima sam prisustvovala sa drugaricom i sestrom.

webdan-skola-trbojevic

U pitanju je bilo uvodno predavanje WebDan škole na kojem su govorili Milan Trbojević, Zoran Milojević i Miloš Petrović. Atmosfera je bila neverovatna: sva tri predavača su bila fantastična i ostavili su drugaricu i mene potpuno oduševljene.

Predavanja na WebDanu nisu klasična predavanja gde jedna osoba priča 2 sata, i postane toliko dosadna da u sebi samo razmišljamo kada će više da se završi i zašto smo uopšte ovde. Naprotiv, predavanja su zanimljiva i drugačija, jer svaki predavač ima neku svoju priču o tome kako je počeo i kakva su njegova iskustva i šta je ono što bi uradio da je danas na našem mestu.

Nakon predavanja sa drugaricom sam sabirala utiske i došle smo do zaključka da ne želimo da se zaustavimo samo na ovom predavanju. Zato smo se prijavile na predavanje koje se ticalo online pisanja koje je držala Jelena Radovanović.

Jelena je izuzetno pozitivna i vesela žena čija su predavanja izuzetna. U jednom vikendu uspela je puno tome da nas nauči: Od toga kako se izdvojiti iz mora tekstova, na šta obratiti pažnju prilikom pisanja, do različitih metoda pisanja za web.

webdan-skola-radionica

Ono na čemu sam najviše zahvalna WebDanu, a i Jeleni, je to što sam dobila motivaciju i želju da sama napravim prvi korak i oprobam u nečemu. Uz Jeleninu podršku, u razgovoru s drugaricom na jednoj od pauza između predavanja, došla na ideju da svoje prve korake napravim na fejsbuk stranici njene mame koja je svoj hobi pretvorila u mali izvor zarade.

Hvala još jednom svim predavačima koji su me naučili mnogo čemu i što su mi dali vetar u leđa da krenem da se bavim onim što volim.

P.S. Sa nestrpljenjem očekujem maj mesec 2017. i ponovno druženje sa sjajnim ljudima!

Ove godine se WebDan konferencija održava 12. i 13. maja u Boru i Zaječaru. Više informacija o programu i formu za prijavu možete naći ovde.

La dosis inicial no debe exceder los 5 mg del medicamento. Desempeñando el sistema corporal, especialmente si https://medicina-medicina.com/ la primera experiencia del uso era negativa.

Podeli sa prijateljima