Ostavite svoju mail adresu i budite u toku sa budućim WebDan dešavanjima

WebDan / 23/05/2016

WebDan 2016: Snimci svih predavanja

Za razliku od prethodnih godina, WebDan 2016 imao je jedan novitet: snimili smo sva predavanja tako da ih mogu pogledati oni koji nisu prisustvovali konferenciji, ali i svi koji žele da ponovo preslušaju predavanja koja su im se svidela.

U uvodnoj reči, direktor konferencije Miloš Petrović uradio je kratku retrospektivu prethodnih izdanja WebDan konferencije, predstavio organizacioni tim, sponzore i medijske partnere.

Jedan od organizatora konferencije, Marko Aleksić, najavio je svoju koleginicu iz kompanije Clariness, Jovanu Eraković. U zanimljivom predavanju Jovana je dala publici korisne savete o zapošljavanju u IT kompanijama, izgledu CV-ja, procesu regrutacije i ostalim važnim stvarima na koje poslodavci obraćaju pažnju prilikom intervjua za posao.

Od početaka u Majdanpeku, zapošljavanja najbližih prijatelja i razvoja kompanije HideMyAss do nekoliko desetina zaposlenih, govorio je Jovan Petrović.

Vrlo interesantno predavanje o programerskoj sceni u Srbiji, mogućnostima za bavljenje programiranjem ali i inspirativan govor o edukaciji, usavršavanju i značaju decentralizacije IT kadrova održao je Miloš Đekić, autor IT Serbia podkasta.

Saradnica za marketing i komunikacije u RNIDS-u, Jelena Ožegović, govorila je o novitetima u web oglašavanju, kanalima koje RNIDS koristi u promociji i važnosti korišćenja .rs domena.

Motivaciono predavanje koje je izazvalo veliku pažnju održala je Milena Dragićević, dizajnerka niške kompanije Webelinx. Govorila je o svojoj prekvalifikaciji i jednogodišnjem putu od radnika u kockarnici, preko učenja grafičkog dizajna do zaposlenja u oblasti izrade mobilnih aplikacija.

Konferencija je završena kratkim osvrtom o planovima i ciljevima udruženja WebDan koje uskoro počinje sa radom. Član organizacionog tima konferencije i predsednik udruženja Damir Petkovski najavio je buduća dešavanja, predavanja, radionice i ideju o pokretanju coworking prostora u Boru.

Više detalja o udruženju WebDan možete pronaći ovde.

Preplatite se na YouTube kanal WebDan konferencije, zapratite Twitter nalog i lajkujte Facebook stranicu, kako biste redovno pratili dešavanja o konferenciji i udruženju.

Podeli sa prijateljima